top of page

6 tips voor een leuke hengelsport ervaring tijdens de gesloten tijd


Nu het gesloten tijd is zoekt menig roofvisser andere dingen om te doen, hierbij mijn 6 tips om toch je vishart op te halen. Wil je meer weten over de gesloten tijd, kijk dan op de site van Sportvisserij Nederland.


1.Vissen kan wel!

Tijdens de gesloten tijd mag je niet met kunstaas groter dan 2,5 centimeter, wel is het mogelijk met bijvoorbeeld wormen of boillies. Ga eens vissen op witvis, zo kan je bijvoorbeeld je voorraad aasvissen aanvullen. Of ga eens vissen op karper, op karper kun je actief vissen zoals je dat met roofvissen doet. Speur het water af en je zult zien dat je regelmatig vis ziet zwemmen. Gooi daar je aas neer en hoop op een aanbeet. Actief vissen dus, net zoals met het roofvissen.


2. Pleeg onderhoud aan je molen of reel

Een molen of reel krijgt in een visseizoen aardig wat te verduren en dient dus regelmatig wat onderhoud te krijgen. Tijdens de gesloten tijd heb je mooi de tijd om je reel of molen eens even goed schoon te maken en in het vet te zetten. Hier kan je informatie vinden hoe je dit zelf kan doen, of vraag je lokale hengelsportzaak voor advies.


3. Onderlijntjes maken

Voor het het dropshotten en karper vissen heb je onderlijntjes nodig. Tijdens de gesloten tijd kun je deze mooi alvast in alle rust thuis knopen. Op deze manier kan je er weer goed tegenaan als de gesloten tijd is afgelopen. Weet je niet hoe je deze moet maken kijk eens op YouTube, bijvoorbeeld hier is veel te vinden met goede uitleg.


4. Doe research naar nieuw materiaal

Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe molen of hengel, wil je je van te voren eerst goed oriënteren. Daar heb je nu alle tijd voor! Gebruik je vrije tijd en visvrienden om ervaringen te delen en uit te zoeken wat er hot is goed werkt en welke nieuwe visspullen je aan wilt schaffen voor het komende seizoen. Natuurlijk kan de lokale hengelsport winkel je hier goed in adviseren.


5. Onderzoek nieuwe stekken

Ook het zoeken van nieuwe stekken is nu erg leuk om te doen. Je kunt Google Maps gebruiken, kijk naar obstakels en moeilijk bereikbare plekken, dit zijn vaak hotspots. En ga er dan eens kijken en geniet van de natuur om je heen. Je mag er weliswaar nu niet op roofvis vissen, observeren en ontdekken kan altijd!

Tip: de moeilijker bereikbare plekken zijn vaak de betere plekken.


6. Technieken verbeteren en leren

Ook voor het verdiepen in specifieke technieken is dit het juiste moment. Je hebt nu de tijd om boeken te lezen of Youtube video’s te bekijken. Kijk op social media wat anderen doen en wellicht kun je met deze inspiratie je eigen technieken verbeteren of nieuwe technieken aanleren en je vangkansen vergroten.

78 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Samen

2 Comments


Wat is een elektrische scooter?


Een elektrische scooter is een vervoermiddel dat wordt aangedreven door een elektrische motor en wordt gevoed door oplaadbare batterijen in plaats van een verbrandingsmotor die benzine of diesel gebruikt. Elektrische scooters zijn ontworpen voor korte tot middellange afstanden en zijn een populair vervoermiddel in stedelijke gebieden.


De voordelen van een elektrische scooter


Elektrische scooters bieden verschillende voordelen ten opzichte van scooters met verbrandingsmotoren en andere vervoermiddelen. Hier zijn enkele van de voordelen van elektrische scooters:


  1. Milieuvriendelijkheid: Elektrische scooters stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, zoals koolmonoxide en stikstofoxiden, en dragen daarom bij aan een schonere luchtkwaliteit en verminderde luchtvervuiling. Ze helpen ook bij het verminderen van de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan de…

Like

Looking for a little extra support for your current English studies?

Click English Academy for more information on extra tuition.

Like
bottom of page